Mad & drikke

Mad og drikke skal der også være plads til, så her kommer lidt opskrifter:

Rugbrød
Type: Brød
 
Lækkert rugbrød bagt på surdej
Ingredients
  • Surdej
  • 2 spsk salt
  • 11 dl vand
  • 250 g hvedemel
  • 750 g rugmel
  • 500 g rugkerner
  • 1 maltøl
Instructions
  1. Dag 1:
  2. Rør surdej, salt og vand sammen. Tilsæt mel og rør dejen sammen. Dejen skal være lid, men ikke for "våd". Dæk dejfadet til og stil dejen til hævning i 24 timer.
  3. Dag 2:
  4. Rør dejen op, tilsæt rugkerner og maltøl - rør dejen sammen. Tag surdej fra til næste gang (3-4 spsk i et glas med låg. Lad dejen stå 1 times tid inden den sættes i køleskabet). Fordel resten af dejen i forme og stil dem til hævning i 4 timer (eller kortere - når dejen evt. "hopper" ud af formen). Sæt brødene på nederste rille i en KOLD ovn og bag dem 1 time 20 min ved 175 gr.
  5. Lad de færdige brød køle af på bageristen.